01
Haz 2020
PITSTOP Seminer

İTÜ Bilgisayar ve Bilişim Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Gülşen  Eryiğit’in konuşmacı olarak katılacağı webinara davetlisiniz.

Bugün tüm dünyanın bilgi birikiminin terabaytlarca alanlarda depolandığını; ama bu bilgi yığınının ayrıştırılamadığını,  işlenemediğini ve anlamlandırılamadığını biliyoruz. İnsan gücü ile  gerçekleştirilemeyecek kadar büyük bir veritabanı her gün yeni  bilgilerle çığ gibi büyüyor.

Sosyal medya ortamlarında konuşulanlar, markalarla ilgili forumlarda  yapılan yorumlar, aransa bile bulunamayan bilgi dolu dokümanlar, yazım  hatası veya işaret dili veya mesaj dili nedeniyle erişilemeyen anahtar  kelimeler ve benzeri…
Bunların hepsi aslında doğru ayrıştırılarak ve  anlamlandırılarak çözümlense, ihtiyaç sahipleri için paha biçilmez stratejik değere sahip bilgiler barındırıyor.


İnsan gücü ile yapılamayacak kadar yüklü bu işi, ancak makinelerin yapabileceği biliniyor. Dolayısıyla doğal dil işleme yeteneğine sahip makineler geliştirmek bugün dünyada hala gelişmekte olan çok kritik bir teknoloji. Hele bir de popüler dillere göre farklı bir dil ailesine mensup olan Türkçe, makinelerin öğrenmesi için en zor diller 
arasında.

İTÜ Bilgisayar ve Bilişim Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Gülşen  Eryiğit’in geçmişten günümüze Türkiye’de yürütülen doğal dil işleme çalışmaları, günümüzde doğal dil işlemenin önemi ve önümüzdeki yıllar için öngörüler hakkında bilgi vereceği 29 Mayıs 2020 tarihli herkese açık ve ücretsiz olan 40 dakikalık bu semineri kaçırmayın!

Etkinliğe Kayıt Ol ve Semineri izlemek için TIKLAYINIZ... https://youtu.be/Ei3SeseAq0g