Mar 2024
Üretken YZ Işığında Dil Teknolojileri Çalıştayı

EELISA çalıştayı 'Üretken YZ Işığında Dil Teknolojileri Öğretimi ve Öğrenimi', 7-8 Mart tarihlerinde İspanya'nın Madrid şehrinde gerçekleşti.

Şub 2024
Yükseköğretimde Yapay Zeka Çalıştayı

"Yükseköğretimde Üretken Yapay Zekâ Çalıştayı", 28 farklı üniversiteden toplam 55 uzman akademisyenin katılımıyla ODTÜ Kültür ve Kongre Merkezi'nde gerçekleşti.

Şub 2024
2. Genel UniDive Toplantısı

Grup üyelerimiz Napoli'de düzenlenen 2. Genel UniDive Toplantısına katıldı.

Haz 2023
Habertürk Enine Boyuna - Yapay Zeka

Haz 2023
Yapay Zeka Belgesel Habertürk Dosya

May 2023
EACL'de Bildiri Sunumu

Grubumuz doktora öğrencisi Öğr. Gör. Tuğba Pamay Arslan'ın, danışmanı ve grubumuz koordinatörü Doç. Dr. Gülşen Eryiğit ile yaptıkları "Incorporating Dropped Pronouns into Coreference Resolution: The case for Turkish" isimli çalışma, 2-6 Mayıs 2023 tarihlerinde arasında gerçekleştirilen "The 17th Conference of the European Chapter of the Association for Computational Linguistics" (EACL) konferansı bünyesindeki "Student Research Workshop" (SRW) çalıştayından kabul almış ve öğrencimiz konferansta çalışmanın sunumunu gerçekleştirmiştir.

May 2023
Global Sanayici Dergisiyle Röportaj

Grup koordinatörümüz Doç. Dr. Gülşen Eryiğit, Global Sanayici Dergisinin 115. sayısında "Yapay Zeka şirketlere kalite, verimlilik ve tasarruf sağlar" konulu röportajıyla yer aldı.

Nis 2023
UniDive 1. Genel Kurul Toplantısı

Dil teknolojilerinde evrensellik, çeşitlilik ve özgünlük konularında çalışmalar yapmak üzere 36 farklı ülkeden disiplinlerarası araştırmacının bir araya geldiği UniDive 1. Genel Kurul Toplantısı, Doğal Dil İşleme Grup Koordinatörümüz Doç. Dr. Gülşen Eryiğit'in de katılımıyla 16-17 Mart tarihlerinde Paris-Saclay University'de gerçekleştirildi.

Nis 2023
Cigna CX Live

Etkinlikte "ChatGPT ve yapay zekanın finans alanındaki kullanımları" konuşuldu.

Mar 2023
35. YADOT Çalışma Toplantısı

Toplantıda İTÜRK uygulamamızı konuştuk.

Oca 2023
Teke Tek Bilim: ChatGPT

Teke Tek Bilimde Doğal Dil İşleme ve ChatGPT tartışıldı.

Kas 2022
DDİ Tea & Talk

Tea & Talk etkinliğimiz 30 Kasım Çarşamba 15:30'da!

Eki 2022
Search Conference

Araştırma grubumuz için gelecek planlarını ve vizyonlarını tartışmak ve bu doğrultuda yapılması gereken eylemleri belirlemek için lisans ve lisansüstü öğrencilerimizin katılımıyla bir "arama konferansı" düzenledik.

Eki 2022
Prometeia Banking & Insurance Day

Doğal Dil İşleme Grup Koordinatörümüz Doç. Dr. Gülşen Eryiğit, 400'e yakın katılımcı, ulusal ve uluslararası kurumlardan gelen 39 konuşmacının yer aldığı "Prometeia Banking & Insurance Day" etkinliği kapsamında "Natural Language Processing in Banking & Finance" konulu sunum gerçekleştirdi.

Haz 2022
En İyi Bitirme Projesi Ödülü

En İyi Bitirme Projesi DDİ grubundan.

May 2022
Kutlama ve Deneyim Aktarım Toplantısı

Dört dergi makalemizin sunumları yapıldı.