Şub 2024
Yükseköğretimde Yapay Zeka Çalıştayı

18 Aralık 2023 tarihinde Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından düzenlenen "Yükseköğretimde Üretken Yapay Zekâ Çalıştayı", 28 farklı üniversiteden toplam 55 uzman akademisyenin katılımıyla ODTÜ Kültür ve Kongre Merkezi'nde gerçekleşti. Toplantı, yapay zekânın kullanımındaki "Fırsatlar ve Tehditler" ile "Hukuksal ve Etik Sorunlar" başlıklarını içeren oturumlara ev sahipliği yaptı.

Programda, yapay zekânın eğitimde etkili kullanımının sunacağı imkânlar detaylı bir şekilde incelendi ve yapay zekânın yükseköğretim olanaklarıyla nasıl sentezlenebileceği konusunda fikir paylaşımında bulunuldu. Grup koordinatörümüz Prof. Dr. Gülşen Eryiğit'in çalıştayda yaptığı konuşmada, eski değerlendirme yöntemlerinde öğrencilerin ödevlerini GPT modellerine yaptırabildiği, bu nedenle yeni ölçme-değerlendirme sistemlerinin üzerinde çalışılması gerektiğini vurguladı.

YOK_8515