Şub 2024
2. Genel UniDive Toplantısı

UniDive COST Action CA 21167’nin 2. Genel Toplantısı, 8-9 Şubat tarihlerinde İtalya’nın Napoli şehrinde düzenlendi. Toplantıya UniDive WG3’ün eş başkanı olan grup koordinatörümüz Prof. Dr. Gülşen Eryiğit’in yanı sıra grubumuz üyeleri Öğr. Gör. Dilara Torunoğlu Selamet, Öğr. Gör. Tuğba Pamay Arslan ve Ar. Gör. Doğukan Arslan çalışmaları ve poster sunumlarıyla katılım sağladılar.

Grubumuz doktora öğrencileri Öğr. Gör. Tuğba Pamay Arslan, danışmanı ve grubumuz koordinatörü Prof. Dr. Gülşen Eryiğit ile yaptıkları “Morpheme-level Coreference Annotations for Pro-dropped Languages” isimli çalışmasının sunumunu; Ar. Gör. Doğukan Arslan ise, grubumuz lisans öğrencilerinden Hüseyin Anıl Çakmak ve danışmanları ve grubumuz koordinatörü Prof. Dr. Gülşen Eryiğit ile yaptıkları “Idiom Corpora Construction via Large Language Models” isimli çalışmasının sunumunu gerçekleştirmiştir.